BEST 10 Senarai Masker Rambut Terbaik Malaysia

Admin Radarpena

Rambut adalah salah satu bahagian badan yang masih perlu dikekalkan. Terdapat banyak jenis produk yang boleh digunakan untuk merawat kesihatan rambut, salah satunya ialah topeng rambut.

Jika anda salah satu daripada orang yang suka menjaga rambut, artikel ini akan berkongsi apakah cadangan topeng rambut terbaik di pasaran.

Topeng rambut yang baik mempunyai pelbagai faedah bergantung pada formula tertentu di dalamnya.

Tetapi walaupun begitu, pada dasarnya faedah utama topeng rambut adalah menjaga rambut dari luar dan menjaga rambut dari rapuh.

Senarai Jenama Masker Rambut Terbaik Malaysia

1. Ellips Hair Mask

Ellips Hair Mask juga bertindak sebagai vitamin rambut yang mengandungi vitamin A, C, E, dan pro vitamin B5.

Di samping itu, ia juga mengandungi minyak jojoba yang kaya dengan vitamin dan zink. Kandungan zink ini berguna untuk menguatkan folikel rambut, mencegah keguguran rambut yang disebabkan oleh folikel rambut rapuh.

Minyak Jojoba juga dipercayai dapat mengekalkan kulit kepala lembap, mengurangkan kelemumur, dan juga mencegah gatal-gatal kulit kepala.

Baca Pula : [Terkini] 10 Conditioner/Perapi Terbaik di Malaysia


2. Pantene Total Damage Care Hair Mask

Mempunyai tuntutan untuk dapat membaiki kerosakan pada rambut, topeng rambut terbaik dari Pantene ini terbukti dapat melakukannya.

Dengan kandungan Pro-Vitamin, produk ini dapat mengekalkan keseimbangan tahap kelembapan pada kulit rambut, menguatkan akar rambut, dan melindungi mereka.

Pantene Total Damage Care Hair Mask juga sesuai untuk anda yang rambutnya sering runtuh dan berpecah.

Jika anda sudah biasa memakai lurus rambut atau catokan untuk meluruskan rambut anda, maka anda harus melengkapkan produk penjagaan rambut anda dengan yang satu ini.


3. Makarizo Hair Energy Fibertherapy Hair & Scalp Cream

Masker rambut ini memiliki 4 varian yang masing-masingnya memiliki manfaat berbeda. Anda bisa memilih varian ekstrak kiwi, ekstrak lidah buaya, royal jelly, dan buah zaitun.

Ekstrak kiwi memiliki manfaat untuk mengembalikan kesehatan rambut yang sudah terpapar bahan-bahan kimia seperti bleaching dan pewarna.

Sedangkan ekstrak lidah buaya bermanfaat untuk mengatasi kerontokan rambut, lalu ekstrak royal jelly bermanfaat untuk rambut yang kering dan cenderung rusak serta mengembang.

Dan terakhir, ekstrak buah zaitun yang bermanfaat untuk rambut yang mudah berminyak, berketombe, dan lepek.

Baca Pula : 7 Jenama Pewarna Rambut Halal Jakim Paling Best


4. Kerastase Densifique Hair Mask

Produk ini mampu membuat rambut berasa lebih lembut dan mudah diuruskan dalam masa yang agak singkat. Di samping itu, produk ini juga boleh membuat rambut anda berbau harum sepanjang hari.

Teksturnya lembut dan wangiannya agak licin. Anda juga tidak perlu risau kerana walaupun ia menjadikan rambut anda lebih lembut, ia tidak menjadikan kulit kepala anda lebih berminyak.

Topeng ini sesuai untuk sesiapa sahaja, termasuk orang yang sering menggunakan vises dan rambut berpecah.


5. L’Oreal Paris Total Repair 5 Deep Repairing Mask

L’Oreal Paris Total Repair 5 Deep Repairing Mask, topeng rambut terbaik dirumus untuk merawat 5 tanda-tanda kerosakan rambut seperti kering, kusam, rapuh, jatuh, dan cawangan.

Terutamanya jika penumpahan menjadikan garis rambut kita lebih kelihatan. Sudah tentu ia akan menjejaskan keyakinan diri anda, bukan?

Topeng ini dilengkapi dengan kandungan seramida yang memberi tumpuan kepada menguatkan rambut.

Kandungan inilah yang membuatkan produk ini dapat menguatkan dan menjadikan rambut kelihatan berkilat.

Baca Pula : [Terkini] 10 Cadangan Tonic Rambut Terbaik Di Malaysia


6. Shiseido Fino Premium

dipercaya mampu memperbaiki kerusakan rambut dengan double action yaitu dari luar dan dalam.

Vita-protein complex membuat masker ini mampu mengembalikan zat-zat alami yang hilang dari rambut, sehingga rambut tetap kuat dan lebih sehat.

Jika kamu ingin memperbaiki kerusakan rambutmu secara maksimal, produk ini bisa kamu masukkan ke dalam wishlist!

Selain harganya yang bisa dibilang masih cukup terjangkau, masker rambut ini mengandung Fibre Active yang mampu memperbaiki lapisan dalam rambut, sehingga rambut lebih kuat dan tidak mudah patah atau rontok.


7. Purc Magical Treatment

Mempunyai tuntutan untuk dapat melembutkan rambut hanya dengan duduk selama 5 minit, Rawatan Terapi Pembaikan Intensif Syoss ini dapat membuktikannya.

Topeng rambut terbaik ini benar-benar mampu meningkatkan tekstur rambut kusut dan kering, menjadi licin dan lembut dan mudah diuruskan dengan hanya sedikit penggunaan. Wangian juga bertahan lama.

Baca Pula : 10 Jenama Minyak Rambut Terbaik Untuk Lelaki Best


8. Moist Diane Extra Shine

Ini adalah produk yang anda akan suka jika anda mempunyai rambut kusut dan berpecah! mampu meningkatkan kelembapan dan keserian.

diperkaya dengan kandungan vitamin E dan Protein Sutera, menjadikan produk ini dapat membaiki rambut ke bahagian yang paling rosak.

Teksturnya seperti krim tetapi agak padat dengan aroma yang agak tahan lama.


9. Tsubaki Premium Repair Mask

Nah, jika produk topeng terbaik pada yang satu ini dirumus khas untuk anda yang mempunyai rambut yang cenderung bergulung, kerinting, atau beralun.

Ia juga mungkin bagi anda yang mempunyai keadaan rambut yang cenderung kusut dan tidak terkawal.

Mengandungi minyak unta, protein mutiara, asid amino osmotik, asid hyaluronik dan jeli diraja menyerap dengan cepat ke dalam kutikula rambut supaya rambut lebih kuat, lebih sihat dan berkilat yang berguna untuk melembutkan rambut supaya ia menjadi terkawal dan tidak mudah berkedut.

Topeng rambut ini juga boleh mengelakkan faktor penuaan pramatang seperti kelabu.

Baca Pula : [Terkini] 7 Cadangan Pelurus Rambut Terbaik


10. Gold Nine Cool Spa Treatment Hair Mask

Produk ini dirumus khas untuk rambut kering untuk memudahkan pengurusan. Dengan ekstrak aloe vera di dalamnya, membuat satu topeng rambut boleh mengekalkan tahap kelembapan kulit kepala.

Pembungkusannya juga agak unik, iaitu dalam bentuk balang dengan topi skru coklat, menjadikannya lebih mudah untuk mengambil produk yang mencukupi.

Membantu melicinkan, menenangkan dan mengawal struktur rambut kasar supaya rambut kelihatan lebih lembut dan lebih dijaga.

Baca Pula : 10 Shampoo Rambut Rosak, Gugur, Kering Terbaik Malaysia

Baca Pula

Tags

Leave a Comment