[Best] 10 Mesin Polish Kereta Terbaik & Paling Jimat di Malaysia

Admin Radarpena

Menjaga body kereta selalunya tidak mencukupi hanya untuk membasuhnya. Kerana terdapat banyak habuk dan kotoran yang tidak boleh dikeluarkan hanya dengan membasuhnya.

Oleh itu, tidak ada yang salah dengan membeli mesin penggilap kereta. Enjin ini, selain sangat berguna dalam menghilangkan kotoran degil, juga boleh membuat body kereta kembali hidup seperti yang baru keluar dari pengedar.

Dan, berikut adalah 10 jenama mesin polish kereta terbaik yang boleh anda pertimbangkan.

1. Bosch GPO 12CE

Bosch GPO 12CE adalah mesin penggilap kereta 7 inci yang mempunyai kuasa elektrik 1250 watt dengan kelajuan tanpa beban 750-3000 rpm.

Bosch GPO12CE dilengkapi dengan reka bentuk ergonomik dan dilengkapi dengan cengkaman lembut untuk keselesaan apabila digunakan.

Kelajuan juga boleh diselaraskan supaya kelajuan dapat disesuaikan dengan keperluan untuk hasil penggilapan maksimum.

Di samping itu, bosch GPO 12 CE juga mempunyai kunci pantas yang dioptimumkan dengan fungsi kunci bersepadu untuk kawalan yang lebih mudah.

Mesin penggilap kereta Bosch ini sangat sesuai untuk menggilap kereta untuk tujuan hobi, peribadi, dan perniagaan.

Jom Baca : [Best] 10 Jenama Polish Kereta Terbaik, Murah & Berkualiti!

2. Dewalt DWP849X

Dewalt direka dengan mengoptimumkan untuk keperluan pekerja profesional.

Dewalt memberi lebih banyak kesan kepada alat ini, jadi ini sangat baik mengikut keperluan kawasan pilihan raya.

Jika anda sedang mencari alat penggilap kereta yang baik, dewalt mungkin menjadi pertimbangan. salah satunya ialah DWP849X, mempunyai spesifikasi produk yang boleh anda pertimbangkan.

3. Makita PV 7000 C

Makita sendiri adalah jenama global alat penggilap kereta yang baik dengan bahagian pasaran di banyak negara.

Makita sendiri adalah jenama dari Jepun, yang juga mempunyai barisan produk yang baik untuk mesin penggilap.

Mesin penggilap Makita dibina daripada proses R&D (research and development) yang kuat, manfacturing terbaik dalam kelasnya dan jenama yang dipercayai oleh profesional.

Makita memberikan kuasa kepada alat penggilap, dengan prestasi dan ketahanan yang diperlukan oleh profesional. Bagi anda profesional dalam bidang ini, makita boleh menjadi mesin penggilap pilihan.

Jom Baca : 13 Jenama Sport Rim Kereta Terbaik, Murah dan Berkualiti!

4. Ingco AP14008

Jenama ini ada di sini untuk menyediakan perkongsian peralatan kejuruteraan, salah satunya adalah mesin penggilap.

Pada masa ini, produk ingco telah merebak ke hampir 180 negara di dunia. Sudah tentu, ini adalah bukti bahawa ingco mempunyai produk berkualiti tinggi, terutamanya dalam mesin penggilap yang sedang kita bincangkan.

Untuk putaran kelajuan tanpa beban itu sendiri, alat ini dapat berputar dalam lingkungan 900 hingga 3800 rpm, ini sangat menyokong mendapatkan hasil penggilap maksimum.

5. Daewoo 7″ Car Polisher 1400w DACP1400

Enjin penggilap kereta seterusnya ialah Daewoo Car Polisher 1400w . Jenama ini sudah terkenal dengan kualiti produknya.

Enjin penggilap ini dikuasakan oleh kuasa 1,400 watt, supaya penggilap kereta akan dimaksimumkan.

Mesin polish jenama Daewoo ini dilengkapi dengan kelajuan berubah-ubah (skala 1–6) yang boleh meningkatkan keselesaan apabila memegangnya.

Jom Baca : 5 Cara Jimat Minyak Kereta, Paling Berkuasa

6. BLACK & DECKER KP600 60W Waxer / Polisher

Mesin Black+Decker KP600 ini mempunyai keupayaan untuk menggilap serta waxing, memberikannya dua fungsi utama dalam satu alat.

Ia menampilkan fungsi orbit rawak (random orbit) untuk penggilapan yang lebih sempurna.

Alat mesin penggilap dari Black+Decker ini dapat menghilangkan kebodohan di permukaan kereta, walaupun dalam rpm alat ini dapat berfungsi dengan lebih cepat.

7. Wately Car Polisher (600 watts WE8273)

Wately WE8273 ialah mesin elektrik berkuasa 600 watt yang sesuai untuk menggilap kereta, peralatan logam dan banyak lagi.

Wately WE8273 berpusing pada 600 rpm pada kelajuan rendah (tahap 1) dan sehingga 4,000 rpm pada kelajuan tinggi (tahap 6).

Mesin penggilap elektrik yang direka untuk selesa digunakan, Wately WE8273 sangat dipercayai untuk proses membersihkan permukaan badan kereta, ini juga boleh digunakan untuk penggilap lantai marmar, salutan lantai, lantai gosok atau sebagainya.

Jom Baca : 10 Jenama Minyak Hitam Kereta Terbaik di Malaysia!

8. SONCO Car Polisher 800W

Alat ini dibina dengan kawalan kualiti yang ketat, ujian sentiasa dikuatkuasakan untuk memastikan produk mencapai pengguna dengan betul.

Mesin penggilap 800 watt ini boleh digunakan untuk pelbagai tugasan lain, termasuklah proses waxing untuk peralatan besi, perabot, batu jed dan banyak lagi.

Ia mempunyai sistem ‘grinding’ dan transmisi gear yang hanya menghasilkan bunyi yang rendah.

Untuk mendapatkan mesin polish kereta ini, sila datang ke kedai polish kereta terbaik, kerana SONCO Car Polisher 800W sudah boleh didapati hampir di seluruh bandar di Malaysia

9. ALLEFIX 7″ Angle Polisher

Mungkin anda sudah tahu yang satu ? Jenama yang sinonim dengan kuning ini sangat pandai menyampaikan produknya kepada pengguna.

Alat penggilap elektrik berkuasa 1200w ini mempunyai 7 tahap kelajuan (600 sehingga 3000 rpm), dan ianya mudah untuk dikendalikan.

Mesin ini sesuai untuk digunakan pada kereta, perabot, dan sebagainya. Pemegang tambahan turut disertakan untuk kawalan yang lebih baik dalam pelbagai aplikasi.

10. Nexus 220V Car Polisher

Nexus mempunyai produk mesin penggilap yang boleh membersihkan objek yang lebih berkilat. ini disokong dengan pengilat buih untuk pelbagai keperluan.

Mesin ini dibina dengan menggunakan motor berasaskan copper dengan kuasa sebanyak 1250 watts.

Keperluan yang berbeza boleh dipenuhi dengan hanya melaraskan tahap kelajuan (6-speed) dan kedudukan gear.

Baca Pula

Tags

Leave a Comment