BEST 10 Body Mist Terbaik Malaysia

Admin Radarpena

Penggunaan kabus badan boleh menjadi cara yang pasti untuk mencipta badan yang sentiasa harum dan segar setiap hari.

Sebabnya, dengan beberapa semburan kabus badan pada badan, bau yang tidak menyenangkan boleh dilenyapkan, tubuh masih berbau harum dan keyakinan diri juga boleh meningkat.

Berminat untuk menggunakan kabus badan untuk kegunaan harian Mari lihat senarai cadangan berikut untuk kabus badan yang mempunyai wangian terbaik

Senarai Jenama Body Mist Terbaik Malaysia

1. Victoria’s Secret Pure Seduction

Victoria’s Secret badan kabus tulen menggoda sesuai untuk anda yang suka gula-gula seperti buah-buahan. Kabus badan ini diperbuat daripada campuran jus plum, bunga freesia dan chamomile.

Kabus badan penjual terbaik dari Victoria’s Secret ini juga didakwa mempunyai ketahanan yang cukup lama, iaitu sehingga 5 jam selepas digunakan.

Victoria’s Secret Pure Seduction dibungkus dalam botol merah jambu telus yang mengeluarkan rasa feminin dan manis. Dilengkapi dengan topi botol berwarna emas, kabus badan ini juga kelihatan mewah.

Harga Body Mist Victoria’s Secret Pure Seduction ini bermula dari RM22.00 sahaja.

Baca Pula : [Terkini] 10 Lip Gloss Terbaik & Berpanjangan Di Malaysia


2. Body Shop Moringa Body Mist

Body Shop mempunyai koleksi kabus badan dengan pelbagai aroma, salah satu kabus badan yang menjadi tulang belakang ialah varian moringa.

Sumber aroma dari Moringa Body Mist berasal dari moringa essential oil atau daun Moringa yang mempunyai wangian yang lembut dan menyegarkan.

Kabus badan dari Body Shop diperbuat daripada alkohol semulajadi, iaitu alkohol yang biasa digunakan untuk produk kecantikan dan 97% bahan semula jadi yang lain.

Baca Pula : 10 Cadangan Maskara Terbaik Di Watson & Wanita Malaysia


3. Wardah Scentsation Body Mist

Kabus badan dari Wardah ini diperbuat daripada bahan-bahan halal, bebas alkohol, dan juga bebas kekejaman. Ia sangat selamat digunakan untuk pelbagai jenis kulit, walaupun untuk kulit yang cenderung sensitif.

Kabus badan Wardah dibungkus dalam botol lutsinar yang kelihatan mudah. Warna kabus dalam pembungkusan menjadikan badan kabus ini kelihatan cantik.

Harga Body Mist Wardah Scentsation Body Mist ini bermula dari RM16.00 sahaja.

Baca Pula : [Terkini] 10 Scrub Bibir Terbaik & Selamat Malaysia


4. Bath & Body Works Warm Vanilla Sugar

Wangian kabus badan ini diperbuat daripada campuran vanila, mawar dan bunga orkid putih kecil dan wangian gula manis.

Gabungan pelbagai aroma dalam Bath & Body Works Warm Vanilla Sugar pasti dapat menangkis bau badan. Aroma kabus badan BBW juga dikatakan agak tahan lama, sehingga 9 jam panjang.

Bukan sahaja wangi, kabus badan BBW ini juga diperkaya dengan lidah buaya, sekali gus mengekalkan kulit lembap apabila menggunakan kabus badan ini.

Pembungkusan kabus badan ini juga kelihatan mewah dengan warna coklat keemasan. Tudung botol telus, mendedahkan muncung emas tandatangan BBW.

Baca Pula : [Terkini] 10 Micellar Water Terbaik Wanita Malaysia


5. Zwitsal Kids Body Mist

Bukan sahaja orang dewasa, kanak-kanak juga memerlukan kabus badan untuk memastikan tubuh mereka segar dan harum.

Walaupun begitu, produk wangian untuk kanak-kanak pastinya tidak boleh dipilih secara sembarangan. Atas sebab itu, Zwitsal membentangkan kabus badan yang dirumus khas untuk si kecil anda.

Kabus badan dari Zwitsal ini selamat digunakan sama ada untuk kulit atau pakaian kanak-kanak.

Ia didatangkan dalam dua varian, iaitu merah jambu untuk kanak-kanak perempuan, dengan wangian strawberi halus, dan biru untuk kanak-kanak lelaki dengan wangian tembikai.

Aroma kabus badan Zwitsal terasa lembut dan segar, sesuai digunakan setiap hari.

Baca Pula : [Terkini] 10 Lipbalm Terbaik & Selamat Di Malaysia


6. Yves Rocher Mango Coriander Perfumed Body & Hair Mist

Yves Rocher Mango Coriander Perfumed Body & Hair Mist juga dilengkapi dengan teknologi natural odor control jadi yang membolehkan melindungi tubuh daripada bau peluh, pencemaran, dan asap.

Untuk semburan 2-dalam-1, Yves Rocher Mango Coriander Perfumed Body & Hair Mist pasti membuat anda berbau segar sepanjang hari! Dengan 95% bahan-bahan yang berasal dari semula jadi, mereka juga menggunakan 100% alkohol berasaskan botani

Baca Pula : [Terkini] 10 Lip Serum Terbaik & Murah Di Malaysia


7. Elianto Perfumed Blossoms Body Mist

Ingin mencari body mist yang diperbuat daripada bahan semula jadi dan selamat untuk kulit sensitif? Elianto Perfumed Blossoms Body Mist adalah jawapannya.

Ekspresikan diri anda melalui aroma unik dengan Elianto Perfumed Blossoms Body Mist, wangian buah-buahan yang mempunyai nota hijau-ozonik yang lembut dan lapang.

Bau pada ini tidak terlalu kuat yang bagus untuk mereka yang mahukan sesuatu yang halus.

Baca Pula : [Terkini] 7 Krim Anti Aging Terbaik & Selamat Malaysia


8. De’Xandra Body Mist Spray Chaotic Energy

De’Xandra Body Mist Spray Chaotic Energy diketahui mempunyai wangian mewah yang bertahan lama, sesuai untuk anda yang dinamik dan yakin.

Berikut adalah satu lagi alternatif untuk kabus badan yang boleh digunakan pada rambut, dan itu adalah De’Xandra Body Mist Spray Chaotic Energy.

Dengan nota yang unik, wangian mempunyai semua bau bunga dan buah-buahan yang ingin anda berikan rasa gourmand.

Baca Pula : [Best] 10 Foundation Terbaik Untuk Kulit Kering Wanita Malaysia


9. The Body Shop British Rose Eau De Toilette

Apabila anda mahukan bau bunga, cuba The Body Shop’s British Rose Eau De Toilette. Diilhamkan oleh bunga mawar Inggeris, minyak wangi ini memancarkan keanggunan dengan wangiannya.

Bunga mawar juga mempunyai vitamin C dan kesan berkhasiat lain yang akan menjadikan kulit anda berasa lembut dan sutera.

Selain daripada bau bunga, terdapat juga nota manis asas yang menjadikan minyak wangi ini sesuai untuk musim bunga dan musim panas.

Harga Body Mist The Body Shop British Rose Eau De Toilette ini bermula dari RM40.00 sahaja.

Baca Pula : 10 Foundation Terbaik Untuk Kulit Berminyak Dan Berjerawat


10. Bath and Body Works Champagne Toast Body Mist

Bawa bau pesta di mana sahaja anda pergi dengan Bath and Body Works Champagne Toast Body Mist. Kabus badan ini akan menyebabkan anda berbau seperti gelas champagne yang manis dan menggelegak sepanjang hari.

Dibungkus secara estetik dalam botol merah jambu mengingatkan kaca champagne kristal, semburkan kabus ini pada badan anda atau pada pakaian anda untuk kesan yang lebih tahan lama.

Baca Pula : [Terkini] 10 Jenama Contact Lens Yang Selamat Di Malaysia

Baca Pula

Tags

Leave a Comment