TOP 10 Jenama Kain Pelikat yang Terbaik Malaysia

Admin Radarpena

Menentukan jenama terbaik sarong sebagai peralatan ibadah adalah keutamaan bagi setiap lelaki Muslim. Terdapat begitu banyak jenama sarong yang tersebar di pasaran yang dihasilkan oleh pelbagai pengeluar tekstil. Pengeluar tekstil juga bersaing untuk membuat sarong dengan pelbagai bahan, warna, dan motif.

Walau bagaimanapun, apakah jenama sarong terbaik di pasaran? Daripada banyak jenama sarung, ia telah meringkaskan jenama kain pelikat terbaik dan harga mereka. Anda boleh menggunakannya sebagai rujukan dalam memilih scabbard terbaik untuk anda!

Senarai Jenama Kain Pelikat yang Terbaik

1. Atlas 750

Jenama sarong terbaik pertama ialah Atlas holster. Tidak dapat dinafikan bahawa Atlas adalah salah satu jenama scabbard paling popular di Malaysia, terutamanya Atlas 750.

Atlas 750 mempunyai motif berkotak-kotak dengan pelbagai pilihan warna, seperti biru, hijau, kelabu, coklat, hingga ungu. Jenis scabbard ini dibuat dengan bahan berkualiti dan mempunyai ketahanan untuk digunakan untuk jangka masa yang panjang.

Baca Pula : 10 Cadangan Al Quran Digital Terbaik Malaysia


2. Kain Pelikat ATLAS (Atlas Kembang)

Selain Atlas 750, anda juga memilih Atlas kembang sebagai cadangan jenama kain pelikat di malaysia seterusnya. Bunga Atlas scabbard mempersembahkan motif bunga klasik dengan kualiti tertinggi.

Motif bunga pada jenis scabbard Atlas ini juga mempunyai pelbagai warna dan motif, menjadikannya sesuai untuk pelbagai keadaan dan keperluan anda.

Sarong Atlas jenis bunga biasanya berharga RM29.00


3. Kain Pelikat Budak Atlas Junior

Selain orang dewasa, jenama sarong Atlas juga menghasilkan produk sarong khas untuk kanak-kanak. Perbezaannya ialah jenis sarong Atlas Junior memberikan warna yang lebih menarik yang disukai oleh kanak-kanak.

Sudah tentu, jenama sarong Atlas dalam menghasilkan jenis sarong untuk kanak-kanak masih menggunakan bahan yang selesa, supaya kanak-kanak boleh menggunakannya untuk sebarang keperluan dan di mana sahaja.

Harga yang disandarkan untuk holster Atlas Junior ini adalah dalam lingkungan RM18.50 – RM19.50.

Baca Pula : [Terkini] 10 Jenama Kurta Lelaki Paling Di Syorkan


4. Sarung Tenun Sapphire

Jenama scabbard tenunan Sapphire mempunyai corak dalam bentuk garisan dan corak mendatar. Scabbard jenis ini juga menggunakan motif dan corak abadi, menjadikannya sesuai untuk digunakan oleh pelbagai kumpulan, bukan sahaja ibu bapa.

Di samping itu, model Sarong Sapphire ini juga menyediakan pelbagai pilihan warna, mulai dari coklat, hijau, oren, biru, dan ungu. Jika anda ingin membeli scabbard ini, wang yang perlu anda belanjakan ialah RM39.00.


5. Pelikat Wadimor Original

Wadimor sarong adalah salah satu jenama sarong terbaik di Malaysia yang mempunyai banyak model dan motif. Salah satu model sarong Wadimor yang popular ialah motif asal.

Terdapat juga banyak warna pada model sarong Wadimor Origial, dari merah, hijau, ungu, hingga biru gelap yang boleh anda pilih mengikut citarasa anda. Saiz scabbard ini juga agak besar, iaitu 42×50 inci, jadi ia sesuai digunakan oleh orang dewasa.

Baca Pula : TERKINI 10 Jenama Baju Lelaki Paling Di Syorkan


6. WADIMOR Kain Pelikat (Motif Bali)

Sarong lelaki terbaik seterusnya datang daripada jenama Wadimor Motif Bali. Wadimor Motif Bali sarong menggunakan motif garisan mendatar dengan menggabungkan warna-warna yang unik.

Tidak lupa Wadimor juga mengekalkan tenunan berkualiti yang digunakan sebagai bahan untuk produk scabbardnya.

Dengan pelbagai pilihan warna, harga sarong Wadimor Motif Bali masih berpatutan, iaitu RM26.50 – RM28.50.


7. Sarung Tenun Wadimor Relief

Wadimor sarong adalah salah satu jenama sarong terbaik di Malaysia yang mempunyai banyak model dan motif. Salah satu model sarong Wadimor yang popular ialah motif pelepasan.

Terdapat juga banyak warna pada model sarong Wadimor Relief, dari merah, hijau, ungu, hingga biru gelap yang boleh anda pilih mengikut citarasa anda. Saiz scabbard ini juga agak besar, iaitu 130×100 cm, jadi ia sesuai digunakan oleh orang dewasa.

Jika anda ingin membeli scabbard ini, harganya agak berpatutan, iaitu RM22.90 – RM23.90.


8. Sarung Gajah Duduk

Anda mungkin sudah biasa dengan jenama sarong ini, iaitu Gajah Duduk. Gajah Duduk adalah salah satu jenama sarong terkenal dari Malaysia yang kualitinya tidak boleh dipersoalkan.

The Sitting Elephant Sarong adalah salah satu model sarong yang juga popular digunakan oleh pelbagai kumpulan menggunakan warna dan reka bentuk moden. Motif yang digunakan adalah moden, jadi ia sesuai digunakan oleh golongan muda.

Harga yang disandarkan untuk model scabbard ini adalah antara RM33.00.

Baca Pula : 10 Senarai Barang Hantaran Lelaki Sebelum Berkahwin


9. Sarung Gajah Duduk Signature

Jenama sarong Gajah Duduk turut mengeluarkan produk eksklusifnya dengan nama Gajah Duduk Maestro. Model sarong ini menggunakan bahan terbaik dengan corak klasik yang tersendiri dan elegan, jadi ia sesuai digunakan oleh orang dewasa.

Maestro Sitting Elephant Sarong adalah salah satu model scabbard yang juga popular digunakan oleh pelbagai kumpulan menggunakan warna dan reka bentuk moden. Sebagai contoh, warna tentera laut, hijau gelap, pic, dan sebagainya. Motif yang digunakan juga lebih moden, jadi ia sesuai digunakan oleh golongan muda.

Harga yang disandarkan untuk model holster ini adalah antara RM49.00.


10. Sarung Lamiri

Jenama terakhir sarong ialah sarong Lamiri. Scabbard ini merupakan salah satu jenama scabbard kelas premium yang dihasilkan oleh PT Ibrahim Manrapi. Jenama Lamiri sarong diperbuat daripada fabrik sutera sebenar dengan pelbagai motif.

Walau bagaimanapun, motif pada scabbard Lamiri biasanya kelihatan lama dan tidak moden. Harga bagi produk Lamiri sarong juga agak mahal kerana ia termasuk holster premium, iaitu RM121.50 – RM207.50.

Nah, itu adalah cadangan untuk 10 jenama sarong terbaik yang mesti anda ketahui. Sebagai tambahan kepada peralatan doa peribadi, anda juga boleh membuat sarong ini sebagai hadiah, cenderahati, dan juga cenderahati untuk orang yang anda akan pergi.

Baca Pula

Tags

Leave a Comment