10 Senarai Body Lotion Terbaik Di Malaysia

Admin Radarpena

Kulit adalah bahagian paling luar tubuh manusia dan memainkan peranan penting dalam melindungi tubuh dari luar. Faktor-faktor seperti cahaya matahari atau pencemaran boleh membuat kulit kering.

Malah, disebabkan serangan luaran, kulit boleh mendapat kanser jika tidak dirawat. Jika kulit anda kelihatan pecah atau bersisik, ini bermakna anda mempunyai kulit kering.angkan adalah dari segi jenama.

Untuk mengatasi masalah ini, anda boleh menggunakan losyen badan untuk mengembalikan kulit anda kepada kesihatan.

Pada masa kini, terdapat juga banyak jenama losyen yang bahkan menawarkan hasil untuk mencerahkan kulit. Nah, bagi anda yang mencari cadangan losyen badan terbaik, lihat garis pelembap badan berikut!

Senarai Jenama Body Lotion Terbaik Di Malaysia

1. Body Lotion Scarlett Whitening

Scarlett Whitening adalah produk Indonesia tempatan yang dimiliki oleh salah seorang pelakon popular di Indonesia, iaitu Felicya Angelista.

Losyen badan ini tular di media sosial kerana pelbagai sifatnya yang menakjubkan. Pemutihan Scarlett sangat kuat dalam pemutihan kulit badan walaupun dari penggunaan pertama, melindungi daripada pencemaran dan sinaran UV, dan mencerahkan sepanjang hari.

Losyen Badan ini juga mengandungi glutation dan vitamin E yang baik untuk kesihatan kulit. Penggunaan yang kerap boleh membantu menyuburkan, melembapkan dan mencerahkan kulit badan dengan lebih optimum.

Harga Body Lotion Scarlett Whitening ini bermula dari RM25.90 sahaja.

Baca Pula : [Terkini] 7 Serum Mata Terbaik Untuk Semua Jenis Kulit


2. Body Lotion Shinzui

Shinzui terkenal dengan produk scrub yang murah dan berkualiti. Produk ini adalah kegemaran jantina yang adil kerana ia menjadikan kulit bersih dan lembut. Di samping itu, Shinzui juga mempunyai produk losyen badan.

Losyen Badan Shinzui diperbuat daripada gabungan bahan-bahan semulajadi Herba Matsu Oil Japan dan Serum Vitamin C & Vitamin E.

Herba Matsu Oil membantu mencerahkan dan melembapkan kulit, menjadikan kulit kelihatan lebih cerah dan lembap. Di samping itu, Vitamin C & Vitamin E Serum dalam produk ini boleh membaiki dan melindungi kulit daripada kerosakan akibat sinaran UV matahari dan mengekalkan kelembapan kulit.

Harga Body Lotion Shinzui ini bermula dari RM9.50 sahaja.

Baca Pula : [Terkini] 10 Serum Terbaik Untuk Kulit Kering Di Malaysia


3. Body Lotion Love Beauty & Planet

Love Beauty & Planet adalah jenama kecantikan dari Unilever yang ada di sini untuk menjaga kulit anda.

Losyen Badan ini mengandungi Air Kelapa Organik dan wangian segar Bunga Mimosa, Penjagaan Badan Penghidratan Luscious melembapkan, menyuburkan dan menyegarkan kulit anda.

Uniknya, Losyen Badan Tangan Kelapa ini dibungkus dalam botol kitar semula 100%, disahkan vegan, bebas kekejaman, bebas daripada pewarna jadi ia sangat selamat untuk kulit dan mesra alam.

Di samping itu, losyen badan ini mampu menghidrat kulit kering &retak kerana ia mengandungi Minyak Argan emas yang melembutkan dan melegakan kulit.

Harga Body Lotion Love Beauty & Planet Ini bermula dari RM29.00 – RM49.00 sahaja.

Baca Pula : [Best] 10 Foundation Terbaik Untuk Kulit Kering Wanita Malaysia


4. Body Lotion Bath and Body Works

Body Lotion Bath and Body Works adalah produk dari Amerika Syarikat sejak tahun 1990 dan sudah pasti mempunyai pelbagai produk dengan wangian yang menyegarkan.

Tidak hairanlah wangian losyen yang dihasilkan oleh jenama ini sangat popular kerana, jenama ini merupakan jenama berasaskan minyak wangi yang telah pergi ke peringkat global.

Di samping itu, apabila digunakan pada kulit, losyen tidak akan melekit kerana kandungannya telah dirumus untuk melembapkan dan selesa apabila digunakan pada badan.

Harga Body Lotion Bath and Body Works ini bermula dari RM24.90 – RM29.00 sahaja.

Baca Pula : 10 Foundation Terbaik Untuk Kulit Berminyak Dan Berjerawat


5. Body Lotion Nivea

Nivea sudah membantu menjaga kulit berjuta-juta orang di seluruh dunia. Jenama penjagaan badan Jerman ini telah memperkenalkan produknya sejak tahun 1911.

Nivea sendiri sudah mempunyai beberapa makmal untuk Asia dan Amerika Latin.

Kandungan losyen badan Nivea telah diuji di makmal, di mana ia secara khusus mengkaji bahan-bahan yang sesuai untuk jenis kulit serta keadaan iklim di rantau ini.

Bermula dari losyen badan dengan SPF hingga serum yang akan melembapkan secara intensif berada di sini untuk menyuburkan kulit anda.

Harga Body Lotion Nivea ini bermula dari RM19.99 – RM23.90 sahaja.

Baca Pula : 17 Jenama Sabun Mandi Terbaik Dan Optimum Untuk Kulit Kering


6. Body Lotion Scentio

Losyen badan dari Thailand, Scentio mengandungi ekstrak protein bioaktif susu dan Co-Enzyme Q10 untuk menghidupkan semula kulit secara semulajadi.

Jika anda sedang mencari jenama losyen badan yang baik untuk memutihkan kulit, jenama ini boleh dicuba.

Selain mencerahkan nada kulit, formula losyennya boleh membantu melindungi sel-sel kulit daripada kerosakan akibat pendedahan cahaya matahari, membantu menangkis radikal bebas untuk mencegah penuaan kulit.

Baca Pula : BEST 10 Body Mist Terbaik Malaysia


7. Body Lotion Marina

Produk losyen badan dilengkapi dengan Perlindungan UV, untuk melindungi kulit dari matahari. Bahan semulajadi di dalamnya akan menyuburkan kulit selama 24 jam.

Selain perlindungan UV, losyen badan Marina menawarkan produk pelembap yang mengandungi Kompleks Biowhitening, di mana kandungannya boleh memutihkan kulit kusam.

Produk tempatan sangat berpatutan dan telah diisytiharkan halal, selamat digunakan oleh sesiapa sahaja.

Baca Pula : TERKINI 10 Senarai Acne Patch Terbaik Di Malaysia


8. Body Lotion Citra

Produk penjagaan kulit tempatan yang dipercayai selama lebih daripada 30 tahun ialah Citra.

Setelah ditubuhkan sejak tahun 1984, produk ini juga telah berkembang menjadi sabun cecair kepada pelembap muka.

Dilengkapi dengan kandungan Vitamin C dan B3 boleh membantu mencerahkan kulit untuk menjadi lebih cerah secara semula jadi. Sama seperti Marina, Citra telah menerima sijil halal, jadi tidak perlu meragui keselamatannya.

Citra juga mengambil bahan-bahan bengkoang dalam beberapa rangkaian produknya untuk menjadikan kulit kelihatan lebih cerah dan lembut.

Baca Pula : BEST 10 Senarai Facemask Terbaik Di Malaysia


9. Body Lotion Natur-E

Mungkin sesetengah orang hanya mengetahui produk makanan tambahan kesihatan kulit sebagai produk Natur-E.

Walau bagaimanapun, bukan sahaja suplemen kulit tetapi juga Natur-E juga menghasilkan produk losyen badan.

Produk pelembap pada jenama ini mudah diserap dan tidak melekat pada kulit.

Terdapat 6 varian losyen badan dengan bahan ekstrak semula jadi yang didakwa dapat menyuburkan kulit, melembapkan secara optimum, dan mencerahkan kulit.

Plus UVA + Perlindungan UVB di dalamnya boleh melindungi kulit dari matahari supaya ia dapat mengelakkan selaran matahari.

Harga Body Lotion Natur-E ini bermula dari RM17.50 – RM21.00 sahaja.

Baca Pula : [Terkini] 10 Cadangan Loose Powder Terbaik Malaysia


10. Body Lotion Victoria’s Secret

Victoria’s Secret telah menjadi jenama dari Amerika Syarikat dengan kerjasama model Hollywood.

Walaupun harganya agak mahal daripada losyen badan yang lain, wangian dan kelembapan tidak akan mengecewakan.

Selain tidak menjadikannya melekit pada kulit, wangian dalam varian produk mempunyai wangian tersendiri yang agak tahan lama. Tidak salah untuk jenama ini menjadi jenama mewah ke seluruh dunia.

Baca Pula : 14 Petua Wangikan Badan Sepanjang Hari

Baca Pula

Tags

Leave a Comment