10 Cadangan Games Offline Terbaik, Tanpa Kuota!

Istinganah Pai

Pada masa ini, tidak ada beberapa permainan Android yang memerlukan sambungan internet apabila dimainkan. Ini mungkin tidak menjadi masalah jika anda berada di rumah.

Tetapi bagaimana jika anda bercuti di luar bandar, naik gunung, dan ke tempat lain yang sukar untuk mendapatkan sambungan internet? Ini pastinya sangat mengecewakan, terutamanya jika anda memerlukan hiburan dari permainan.

Untuk itu, kami mengesyorkan senarai permainan luar talian terbaik pada Android yang boleh anda mainkan. Berikut adalah senarai.

1. Subway Surfer

Subway Surfer adalah permainan arked yang boleh dimainkan di luar talian. Kerana ia menyeronokkan dan mencabar, permainan ini adalah salah satu permainan pilihan editor yang anda tidak mahu ketinggalan.

Di sini pemain akan memainkan watak yang dikejar oleh pemeriksa yang marah dan anjingnya. Dia terpaksa berlari secepat mungkin di laluan kereta api bawah tanah dan dapat mengelakkan kereta api yang akan datang. Jika tidak, pemeriksa akan menangkap dan permainan sudah berakhir.

Antara ciri-ciri yang ditawarkan oleh permainan ini termasuk grafik HD yang berwarna-warni dan terang, melayari dengan Hoverboard, melakukan pergerakan akrobatik dengan cepat, dan lain-lain.

Kerana popularitinya, Subway Surfer telah dimuat turun lebih daripada 1 bilion kali di Play Store dengan penarafan yang baik.

Jom Baca : [Terkini] 10 Senarai Keyboard Gamer Terbaik Wajib Di Miliki

2. Tomb of the Mask

Datang dengan visual 2D sekolah lama, permainan yang satu ini akan mengingatkan anda tentang Pac-Man yang legenda. Di Makam Topeng, tugas anda adalah untuk melengkapkan tahap dengan mencari jalan keluar dari maze.

Semasa di dalam maze itu, anda perlu mengumpul syiling dan barangan lain. Walau bagaimanapun, jangan salah, perjalanan anda tidak mudah.

Anda akan berhadapan dengan pelbagai halangan, termasuk lava. Agar tidak celaka, terdapat perisai yang boleh anda beli dari kedai dengan duit syiling yang sudah anda miliki.

Perkara yang menyeronokkan tentang permainan arked luar talian ini mempunyai banyak tahap permainan. Jadi, anda tidak akan mudah bosan apabila mencubanya.

Oh ya, kawalan game offline terbaik 2021 ini sangat mudah, hanya ketik skrin mengikut arah, dan watak yang anda mainkan akan berjalan.

Tomb of the Mask adalah percuma untuk dimainkan, tetapi menyediakan pembelian dalam apl, termasuk pelan langganan premium.

3. Cover Fire

Bagi anda yang ingin mencuba permainan penembak luar talian, Cover Fire boleh menjadi pilihan. Dalam permainan, anda akan melawan musuh yang dipanggil Tetracorps dengan tenteranya yang mengganas orang awam dan memusnahkan bandar.
Pada permulaan permainan, anda akan segera berhadapan dengan tentera menyerang Tetracorps. Pasti, anda perlu menyelesaikannya dengan pukulan.

Dalam satu tahap, biasanya terdapat misi tertentu yang perlu anda selesaikan, seperti membebaskan orang awam, lubang kepala, atau menyelesaikan misi dengan darah yang masih penuh.

Bagaimana untuk menyelesaikan musuh dalam permainan ini tidak begitu sukar. Hanya sasarkan senjata anda pada sasaran dengan menekan bahagian kiri bawah skrin.

Kemudian, untuk menembak sasaran, gunakan ikon dengan peluru di sebelah kanan skrin. Permainan yang satu ini cukup untuk menarik perhatian kita dengan misi dan tahap permainan yang ditawarkan.

Seperti permainan perang lain, anda boleh mengubah suai senjata untuk menjadikannya lebih berkuasa. Juga kumpulkan ahli anda dan buat pasukan yang hebat untuk melawan musuh.

Jom Baca : 10 Cadangan Jenama Pendrive Paling Best di Malaysia

4. Bottle Flip 3D

Nah, jika satu permainan ini sesuai untuk dimainkan apabila anda berehat. Bottle Flip 3D adalah permainan kasual di mana anda perlu ‘membantu’ botol supaya ia boleh melalui pelbagai halangan.

Ya, dengan menyentuh skrin telefon, botol akan melompat ke dan melalui rak, kerusi, gelombang mikro, meja, jam dinding, dan sebagainya.

Anda perlu membawa botol untuk sampai ke garisan penamat. Sekiranya ia jatuh, anda perlu mengulangi tahap dari awal lagi. Sedikit kebocoran, apabila anda sampai ke tahap 15, anda boleh cuba cuba mencuba halangan di belakang rumah.

Dan, semakin tinggi tahap anda, akan ada lokasi lain yang dibuka kunci, dan semakin sukar halangan botol itu perlu dilalui. Permainan yang sangat mudah, dengan visual mudah juga. Tetapi, Botol Flip 3D boleh membantu menghilangkan kebosanan anda.

5. Zombie Hunter: Killing Game

Permainan ini telah dibangunkan dan dikeluarkan oleh pemaju yang juga melancarkan Cover Fire. Tidak menghairankan, visual dan permainan yang ditawarkan oleh Zombie Hunter: Killing Game hampir sama dengan Cover Fire. Perbezaannya, tentu saja, lawan anda di sini adalah zombi yang agak sengit.

Ya, semakin tinggi tahap permainan, zombi yang mempunyai kebolehan mematikan akan muncul. Untuk membasmi mereka, anda memerlukan senjata yang telah diubah suai.

Kawalan permainan ini serupa dengan Cover Fire juga. Cuma, pada pendapat kami, kawalan permainan Zombie Hunter: Killing Game lebih mudah dikendalikan dan kurang sensitif seperti Cover Fire, menjadikannya lebih mudah bagi kita untuk menyelesaikan zombi yang tiba satu persatu.

Untuk permainan luar talian, Zombie Hunter layak mendapat ibu jari. Dengan visual 3D dan permainan okay, kami mengesyorkan ini satu permainan untuk anda.

Oh ya, hanya untuk maklumat, permainan ini memang boleh dimainkan di luar talian, tetapi terdapat beberapa item yang kadang-kadang perlu dimuat turun menggunakan sambungan internet.

Jom Baca : [Terkini] 10 Monitor Gaming Terbaik di Bawah RM1000

6. Piano Music GO

Piano Music Go adalah permainan muzik mudah, dengan kawalan mudah. Permainan dengan permainan seperti ini mungkin agak popular dan biasa di telinga anda. Ya, anda perlu menyelesaikan lagu dengan menekan jubin yang muncul di skrin.

Pada mulanya, jubin akan berjalan pada kelajuan biasa dan mudah ditakluki. Walau bagaimanapun, sebaik sahaja anda sampai ke mod bonus, anda akan mula berhadapan dengan mod yang tidak berkesudahan, di mana kelajuan muzik semakin kabur lagi.

Walau bagaimanapun, ia belum banyak. Selepas melengkapkan mod tanpa henti, akan ada mod permainan berkelajuan lebih tinggi yang akan mengalu-alukan anda.

Bersantai, jika anda gagal dalam mod ini, anda masih akan naik tahap dan dapat membuka kunci beberapa lagu baharu.

Kelemahan permainan seperti ini adalah bahawa lagu-lagu yang boleh dimainkan sangat terhad dan anda biasanya memerlukan langganan premium untuk membuka kunci lagu-lagu yang dikehendaki. Walau apa pun, permainan ini masih menyeronokkan untuk bermain dan mengepam adrenalin.

7. Brain Out โ€“ Can you pass it?

Jika Anda suka permainan puzzle yang mengasah otak, coba saja mainkan game Brain Out โ€“ Can you pass it?. Game ini telah diunduh lebih dari 100 juta kali di Play Store dengan rating yang bagus.

Brain Out menyediakan berbagai teka-teki yang menguji pikiran. Game ini mengevaluasi kemampuan berpikir logis, refleks, akurasi, memori dan kreativitas pemain. Pemain harus menjawab setiap teka-teki dengan cara yang tidak biasa agar tida ditipu.

Brain Out โ€“ Can you pass it? dapat dimainkan secara offline. Jika pemain mengalami kesulitas menjawab, game ini menawarkan bantuan yang bisa dibeli atau didapatkan secara gratis dalam jumlah tertentu. 

Jom Baca : 10 Senarai Handphone Gaming Terbaik Malaysia

8. Shadow of Death

Seterusnya, terdapat Bayangan Kematian. Dalam permainan RPG stickman ini, anda akan mengambil peranan sebagai kesatria mengembara dan melawan syaitan jahat.

Anda akan dilengkapi dengan senjata sejuk dan kemahiran khas atau gerakan yang boleh digunakan terhadap syaitan.

Pada mulanya, anda akan melawan syaitan ‘mudah’, sebelum akhirnya menentang raja iblis seperti Hellmag. Bolehkah anda menyelesaikannya?

Bercakap tentang visual, kerana ini adalah permainan RPG yang mudah, visual juga tidak berasa istimewa.

Walau bagaimanapun, itulah yang menjadikan permainan ini menarik, semasa anda bertarung dalam bayang-bayang, sama seperti nama permainan itu sendiri.

Anda boleh mengawal watak anda dan menyerang musuh dengan kawalan kayu bedik di sebelah kanan skrin.

9. Fishing Hook

Bagi mereka yang mempunyai banyak masa lapang, Fishing Hook adalah permainan yang patut dicuba. Ini adalah permainan memancing bagi mereka yang ingin menikmati kehidupan sebenar seperti pengalaman memancing seperti itu.

Permainan ini boleh dinikmati tanpa menggunakan data kerana ia tidak memerlukan sambungan rangkaian.
Cara memancing di Cangkuk Memancing agak mudah.

Jika anda menarik butang, ini bermakna untuk merosakkan ikan dan membawanya kepada anda. Jika anda menekan pin batting dengan tolok ketegangan, anda boleh mengurangkan jarak yang jauh antara ikan.

Jom Baca : [Terkini] 10 Kerusi Gaming Terbaik Malaysia Paling Selasa

10. Robbery Bob

Dalam permainan ini, anda akan bermain sebagai Bob, pencuri malang yang berhasrat untuk mengubah cara hidupnya. Bob akan dipaksa untuk mengambil beberapa pekerjaan terakhir sebelum dia dibenarkan keluar dari kehidupan jenayah.

Untuk melakukan aksi itu, Bob mesti menyelinap melepasi pengawal keselamatan, penduduk, dan bulldog tidur ketika dia pulih rampasan pada setiap peringkat.

Nasib baik, dia boleh menggunakan kemahiran seperti ninja untuk bersembunyi dalam tekanan yang ketat dan mengelakkan pengesanan.

Baca Pula

Tags

Leave a Comment