TOP 10 Senarai Glove Motor Terbaik Malaysia

Admin Radarpena

Menunggang motosikal sememangnya sangat terdedah kepada hujan atau bahkan matahari terik pada siang hari.

Biasanya perkara yang sering diadukan oleh penunggang motosikal ialah kulit tangan yang menjadi gelap akibat selaran matahari, kalus atau kesukaran ketika menarik gas motosikal kerana licin ketika hujan. Sudah tahu sarung tangan motosikal terbaik untuk anda?

Penyelesaian yang boleh menjadi pilihan anda ialah menggunakan sarung tangan motosikal. Tetapi jangan pilih sarung tangan motosikal dengan cuai, kerana kualiti yang buruk sebenarnya boleh membahayakan anda semasa memandu, contohnya, seperti bahan sarung tangan licin.

Bagi anda yang mempunyai masalah yang sama, berikut adalah senarai 15 cadangan untuk jenama sarung tangan motosikal terbaik yang boleh menjadi pilihan anda!

Senarai Glove Motor Terbaik Malaysia

1. Alpinestars MOTO GP

Alpinestars MOTO GP adalah salah satu sarung tangan Alpinestars yang agak popular di pasaran Malaysia.

Sarung tangan ini adalah penutup penuh supaya ia meliputi semua bahagian tangan. Sarung tangan ini diperbuat daripada PES spandex, suede mikrofibre PES, dan polychloroprene.

Sarung tangan Alpinestars MOTO GP boleh didapati dalam pelbagai saiz, dari M, L hingga XL. Jadi kita boleh memilih saiz yang sesuai dengan tangan kita. Sarung tangan ini berharga bermula dari hanya RM129.88

Baca Pula : TOP 10 Jenama Ekzos Motor Terbaik Malaysia


2. FAST GOOSE Racing Gloves Motocross

FAST GOOSE Racing Gloves Motocross adalah salah satu sarung tangan dari FAST GOOSE yang mempunyai harga yang berpatutan tetapi mempunyai kualiti yang tidak boleh dipandang rendah. Sarung tangan yang mempunyai bahan fleksibel ini mempunyai lapisan bahan mesh di bahagian belakang tangan.

Ini membolehkan pengguna berasa sejuk walaupun memandu di bawah sinar matahari, kerana jaring ini memberikan peredaran udara ke tangan.

Sekiranya anda berminat dengan sarung tangan ini, anda perlu menyediakan belanjawan bermula dari RM5.90 – RM27.90.


3. KTM-Red Bull Gloves Racing

KTM adalah salah satu sarung tangan motosikal terbaik dari KTM yang boleh kita gunakan sebagai alternatif ketika mencari sarung tangan.

Produk ini mempunyai kulit, spandex, dan onyx jadi ia sangat selesa di tangan, dan pastinya tangan tidak akan panas.

Sarung tangan ini mempunyai kelebihan, iaitu ia mempunyai pelindung di bahagian dalam, supaya bahagian belakang tangan kita dapat dilindungi dari kesan dan geseran sekiranya berlaku kemalangan.

Di samping itu, terdapat juga ciri reflektor yang menjadikan sarung tangan mudah dilihat pada waktu malam. Sarung tangan ini boleh didapati dalam dua warna, iaitu hitam dan coklat dan berharga bermula dari RM22.69 – RM29.30.

Baca Pula : 6 Cadangan GPS Motor Terbaik Malaysia


4. Windproof Glove Motorcycle

Seterusnya terdapat Windproof yang direka khas untuk aktiviti menunggang yang akan meliputi jarak jauh.

Sarung tangan ini dilengkapi dengan ciri pelindung dalaman supaya ia dapat melindungi jari kita sekiranya berlaku geseran semasa memandu.

Sarung tangan ini berharga bermula dari RM38.88.


5. Komine Mesh Gloves

Sarung tangan motosikal yang mempunyai reka bentuk sporty adalah sarung tangan yang diimport dari China, sarung tangan ini diperbuat daripada jaringan yang selesa, dan dilengkapi dengan pelindung di bahagian belakang tangan. Untuk meminimumkan risiko sekiranya berlaku kemalangan.

Sarung tangan ini juga membolehkan pengguna menggunakan telefon pintar tanpa perlu mengeluarkan sarung tangan, dan sarung tangan ini boleh didapati dalam pelbagai saiz iaitu M, L dan XL, kemudian untuk warna yang terdapat dalam warna hitam, hijau dan merah. Sarung tangan ini berharga bermula dari RM51.80.

Baca Pula : 10 Punca Motor Tak Boleh Start, Jom Ambil Tahu!


6. FOX Racing Gloves

Seterusnya ialah FOX Racing Gloves, yang merupakan salah satu produk sarung tangan motosikal tempatan terbaik.

Sarung tangan ini diperbuat daripada spandex dan lycra yang selesa di tangan. Jadi sarung tangan ini sesuai untuk perjalanan jauh atau dekat.

Sarung tangan FOX Racing Gloves juga dilengkapi dengan lubang udara yang menghalang tangan berpeluh apabila digunakan.

Di samping itu, indeks dan ibu jari dilengkapi dengan petua sentuhan yang memudahkan kita menggunakan telefon pintar, sarung tangan ini berharga RM5.90 – RM25.90.


7. Tactical GLoves Motocycle

Sarung tangan motosikal yang mempunyai reka bentuk sporty adalah sarung tangan yang diimport dari China, sarung tangan ini diperbuat daripada jaringan yang selesa, dan dilengkapi dengan pelindung di bahagian belakang tangan. Untuk meminimumkan risiko sekiranya berlaku kemalangan.

Baca Pula : 10 Punca Motor Semput, Jom Ambil Tahu!


8. Pro Biker Gloves

Sarung tangan motosikal Pro Biker Full Finger ini memberikan cengkaman yang baik berkat bahan neoprene yang digunakannya.

Selain itu, reka bentuk lengkungan pada bahagian jari memungkinkan sarung tangan ini dipakai dengan sempurna pada tangan anda.

Sarung tangan ini juga dilengkapi dengan pelindung keras pada bahagian buku jari dan fabrik mesh untuk pengudaraan yang baik, memberikan perlindungan maksimum pada tangan anda.


9. Durable Motorcycle Gloves

Sarung tangan Durable Motorcycle Gloves ini diperbuat daripada bahan tahan lasak untuk prestasi yang lebih efektif dan tahan lama.

Ia juga dilengkapi dengan satu lapisan konduktif yang dikenali sebagai Clarino palm, membolehkan anda menyentuh skrin digital tanpa perlu menanggalkan sarung tangan.

Baca Pula : 10 Punca Lampu Motor Malap & Cara Penyelesainnya!


10. Dainese Motorcycle Gloves

Sarung tangan motosikal Dainese ini diperbuat daripada fabrik mesh yang memberikan pengudaraan yang baik dan keselesaan kepada pemakai.

Ia datang dalam pelbagai saiz yang boleh anda pilih mengikut saiz tangan anda. Tidak hanya itu, sarung tangan ini juga dipasarkan dalam dua pilihan warna iaitu hitam dan merah.

Baca Pula : [Terkini] 10 Cadangan Minyak Rantai Motor Terbaik


11. Assorted Motorcycle Gloves

Assorted Motorcycle Gloves ini memberikan anda beberapa pilihan sarung tangan dari pelbagai jenama terkenal seperti KAWASAKI dan KTM.

Selain itu, tersedia dalam berbagai saiz yang cocok untuk lelaki dan perempuan. Sarung tangan ini juga hadir dalam 7 pilihan warna menarik untuk anda pilih sesuai selera.

Baca Pula

Tags

Leave a Comment